Preloader

Bruxelles – RAVENSTEIN

Winkel – Tearoom – Workshop

Een stijlvolle en gezellige ruimte waar vrienden, lekkerbekken en nieuwsgierigen al meer dan 10 jaar genieten van hartverwarmende chocolademelk (72 % cacao) of een kopje koffie en een chocoladecreatie naar keuze. En daarna hun voorraadje inslaan voor thuis!

Het weerspiegelt als geen ander het motto van Laurent: het leven is een feest, geniet van elk moment. Daarom selecteren we de lekkerste dranken en gebakjes (Brian Joyeux, Congresstraat 3, 1000 Brussel) voor bij onze pralines, het hele jaar door.

Rue Ravenstein 2D 1000 Bruxelles

Mardi – Dimanche 12h-18h


Bruxelles – AMIGO

Boutique 

Rue de l’Etuve 19, 1000 Bruxelles

Mardi – Dimanche 11h30-19h30


Volg ons op de sociale netwerken

Title Image

Laurent Gerbaud

 1. 1
 1. Laurent Gerbaud

  Laurent Gerbaud is een Belgische topchocolatier met een passie voor verrassende smaken, reizen, ontmoetingen en, gewoon, het leven.

  Al meer dan 10 jaar prikkelt hij de smaakpapillen van bezoekers in zijn chocoladewinkel in hartje Brussel, in de Ravensteinstraat, op een steenworp van de Kunstberg.

  Twee jaar lang trok hij door China. Het werd een reis in het teken van chocolade en nieuwe smaken. Laurent maakte er kennis met een gastronomie die minder op zoete smaken is gericht. Na zijn thuiskomst ging hij meteen aan de slag met vernieuwende combinaties. Allemaal even verslavend, uiteraard.

  Zijn ambachtelijke creaties laten ons proeven van zijn passie voor het reizen, met originele combinaties en ingrediënten van topkwaliteit. Sinaasappel uit Shanghai, peper uit Madagaskar, vijgen uit Izmir of zwarte olijven uit Taggia ... Stuk voor stuk rijke smaken die ons meevoeren naar Laurents favoriete bestemmingen. Wie een praline van Laurent Gerbaud proeft, begrijpt al snel dat zijn ervaring en intuïtie allesbepalend zijn. Het geheim zit ‘m immers in het geraffineerde evenwicht tussen de ingrediënten.

  Chocolade op zijn best. Elke creatie van Laurent Gerbaud wordt namelijk ambachtelijk bereid in ons open atelier, voor de ogen van de bezoekers. En dat strookt volledig met de transparantie die Laurent zo hoog in het vaandel draagt. De klant kan het productieproces van de pralines en andere lekkernijen stap voor stap volgen, en meteen ook het resultaat proeven in de tearoom of thuis in de zetel. Niets te verbergen dus. De chocolade van Laurent Gerbaud is 100% ambachtelijk, en dat proef je! De kleine imperfecties die erbij horen, maken zijn creaties er alleen maar lekkerder op.

 1. 1
 1. Workshop

  Een ander essentieel ingrediënt bij Laurent Gerbaud is gezelligheid. Naast chocolatier is Laurent ook een vriend, buur of nobele onbekende die graag samen van een kopje koffie geniet. Dat enthousiasme en die passie straalt hij ook op zijn medewerkers af. Dat ontdek je meteen tijdens een bezoek aan de winkel of tijdens een evenement. Het hechte en buitengewoon bekwame team vormt de drijvende kracht achter de chocolaterie. Liefde voor het vak, dat proef je in elke creatie.

  logovectorisé

  Ons logo is een knipoog naar Laurents voorliefde voor China. Het is namelijk een Chinese stempel waarin de initialen LG verwerkt zitten. De rest van het pictogram betekent ‘chocolade’ of ‘tchio – ke – li’ in het Chinees.

 1. 1
 1. Het recept voor de pralines van Gerbaud ...

  1. Karakter : passie

  De pralines van Laurent Gerbaud hebben een krachtige en authentieke smaak. Dat is het resultaat van een geraffineerde combinatie van geuren, texturen, zoet, zout, zuur, bitter of pikant. Het aanbod getuigt van een originele zoektocht die breekt met de traditionele smaken in de Belgische chocoladewereld.

   

  1. Grondstoffen van topkwaliteit: lekker en duurzaam

  Het geheim van de chocolade van Laurent Gerbaud zit ‘m in de samenstelling. Na 15 jaar te hebben samengewerkt met Domori in Piëmont, gingen we in september 2020 in zee met de Deense chocolatier Mikkel Friis-Holm, die al heel wat gouden medailles op zijn palmares heeft voor zijn cacaomeesterschap. Samen ontwikkelden we twee recepten met Nicaliso-bonen van de Ingemann-coöperatie, een duurzame cacaoproducent en -exporteur in Nicaragua: een zwarte chocolade met 70 % cacao en een krachtige melkchocolade met 55 % cacao. De zwarte chocolade roept smaken op van gedroogd en gekonfijt fruit, die als geen ander passen bij ons gamma. De melkchocolade heeft een krachtige smaak, donkere kleur en laag suikergehalte. Amper te onderscheiden van zwarte chocolade!

   

  1. Een buitengewoon team: het atelier

  Ons toegewijde productieteam kent de recepten als zijn broekzak. Elk product wordt ambachtelijk bereid in ons atelier in het kloppende hart van Brussel. Ons team van drie topchocolatiers legt al zijn passie in elk van onze creaties.

   

  Gegarandeerd zonder toegevoegde suikers*, zonder boter, zonder alcohol, zonder bewaarmiddelen, zonder sojalecithine, zonder kunstmatige aroma’s, zonder additieven …

  (*Of tot een minimum herleid wanneer we niet anders kunnen.)

  Maar boordevol liefde!