Preloader

Bruxelles – RAVENSTEIN

Winkel – Tearoom – Workshop

Een stijlvolle en gezellige ruimte waar vrienden, lekkerbekken en nieuwsgierigen al meer dan 10 jaar genieten van hartverwarmende chocolademelk (72 % cacao) of een kopje koffie en een chocoladecreatie naar keuze. En daarna hun voorraadje inslaan voor thuis!

Het weerspiegelt als geen ander het motto van Laurent: het leven is een feest, geniet van elk moment. Daarom selecteren we de lekkerste dranken en gebakjes (Brian Joyeux, Congresstraat 3, 1000 Brussel) voor bij onze pralines, het hele jaar door.

Rue Ravenstein 2D 1000 Bruxelles

Mardi – Dimanche 12h-18h


Bruxelles – AMIGO

Boutique 

Rue de l’Etuve 19, 1000 Bruxelles

Mardi – Dimanche 11h30-19h30


Volg ons op de sociale netwerken

Title Image

Laurent Gerbaud

  1. 1
  1. Laurent Gerbaud

    Laurent Gerbaud is een Belgische topchocolatier met een passie voor verrassende smaken, reizen, ontmoetingen en, gewoon, het leven.

    Al meer dan 15 jaar prikkelt hij de smaakpapillen van bezoekers in zijn chocoladewinkel in hartje Brussel, in de Ravensteinstraat, op een steenworp van de Kunstberg.

    Twee jaar lang trok hij door China. Het werd een reis in het teken van chocolade en nieuwe smaken. Laurent maakte er kennis met een gastronomie die minder op zoete smaken is gericht. Na zijn thuiskomst ging hij meteen aan de slag met vernieuwende combinaties. Allemaal even verslavend, uiteraard.

    Zijn ambachtelijke creaties laten ons proeven van zijn passie voor het reizen, met originele combinaties en ingrediënten van topkwaliteit. Sinaasappel uit Shanghai, peper uit Madagaskar, vijgen uit Izmir of zwarte olijven uit Taggia ... Stuk voor stuk rijke smaken die ons meevoeren naar Laurents favoriete bestemmingen. Wie een praline van Laurent Gerbaud proeft, begrijpt al snel dat zijn ervaring en intuïtie allesbepalend zijn. Het geheim zit ‘m immers in het geraffineerde evenwicht tussen de ingrediënten.

    Chocolade op zijn best. Elke creatie van Laurent Gerbaud wordt namelijk ambachtelijk bereid in ons open atelier, voor de ogen van de bezoekers. En dat strookt volledig met de transparantie die Laurent zo hoog in het vaandel draagt. De klant kan het productieproces van de pralines en andere lekkernijen stap voor stap volgen, en meteen ook het resultaat proeven in de tearoom of thuis in de zetel. Niets te verbergen dus. De chocolade van Laurent Gerbaud is 100% ambachtelijk, en dat proef je! De kleine imperfecties die erbij horen, maken zijn creaties er alleen maar lekkerder op.

  1. 1
  1. Workshop

    Een ander essentieel ingrediënt bij Laurent Gerbaud is gezelligheid. Naast chocolatier is Laurent ook een vriend, buur of nobele onbekende die graag samen van een kopje koffie geniet. Dat enthousiasme en die passie straalt hij ook op zijn medewerkers af. Dat ontdek je meteen tijdens een bezoek aan de winkel of tijdens een evenement. Het hechte en buitengewoon bekwame team vormt de drijvende kracht achter de chocolaterie. Liefde voor het vak, dat proef je in elke creatie.

    logovectorisé

    Ons logo is een knipoog naar Laurents voorliefde voor China. Het is namelijk een Chinese stempel waarin de initialen LG verwerkt zitten. De rest van het pictogram betekent ‘chocolade’ of ‘tchio – ke – li’ in het Chinees.